1 בצל לבן פרוס דק
1 כרישה (החלק הלבן )
2 שיני שום קצוצות או שום ירוק שכרגע מצוי בשווקים (חתיכה של 12 סמ קצוצה)
2 כפות שמן זית עדין (לשוחרי בריאות, שמן קוקוס).
2 זרי תרד טורכי שטופים היטב או חבילה עלי תרד נקיים מגבעולים
2 זרי מנגולד, שטופים היטב
חצי צ'ילי פרוס דק (לא חובה)
מיץ מחצי לימון טרי
פרוסת לימון כבוש קצוצה
כף חמאה
מלח פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות יוגורט לכל מנה.
אפשר, מאוד מוסיף, אך לא חובה:
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית שטוחה מוסקט טחון
1 כף סומאק
תבשיל ירוקים טעים מאוד. מתאים לכל עונות השנה.
משתדך מעולה עם אורז (בסמטי, אבוד, מלא) ואפילו עם פסטה.
שילוב הטעמים בין הירוקים, האורז והיוגורט – מושלם
מפרידים את העורקים הלבנים של המנגולד ופורסים לרצועות דקיקות. קורעים את החלק הירוק לפרוסות עבות (3 ס"מ).
מחממים שמן בווק, מאדים בצל עד לקבלת שקיפות. מוסיפים כרשה וצ'ילי, מאדים עוד כ 2 דקות. מוסיפים את הרצועות הלבנות של המנגולד והשום ומערבבים בכף עץ (אסור לשום להשחים). אחרי 3 דקות, מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים, ועלי התרד. מערבבים ומכסים ל3 דקות.
מוסיפים מיץ לימון, תבלינים ולבסוף את החמאה. מערבבים, מכסים ומכבים את האש.
אורז אבוד מכינים כמו אורז מלא.
מניחים את האורז בקערה אישית, מעליו את תערובת הירוקים ומעל כפות יוגורט.