1/3 כוס יוגורט עיזים
1/3 כוס חצי כבשים
1/3 כוס שמנת חמוצה
2 כפות בצל קצוץ
2 כפיות חזרת מגוררת בפומפיה עדינה (מוסיפים אם אוהבים חריף יותר)
1 שן שום מעוכה
כף צלפים קצוצים דק
1/4 כפית מלח רגיל
מערבבים בקערה את כל החומרים. מתקנים תיבול לפי הטעם.
רוטב שמשתדך מצויין לדגים, קציצות ללא רוטב וירקות צלויים
אפשר להשתמש בחזרת מוכנה בצנצנת, אך הטעם לא ישתווה לטעמה של חזרת טרייה שתקנו אצל הירקן.
חזרת, מוסיפים בשלבים ובזהירות כדי לשלוט ברמת החריפות הרצויה.