הפאי הזה קליל ומאוד מאוד טעים.
החמצמצות והמרקם של היוגורט מהווה ניגוד מושלם לקלתית המתקתקה והפריכה.
קלתית
240 גרם פתי בר
50 גרם אגוזי פקאן
2 כפות קמח
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
120 גרם חמאה מומסת
קרם יוגורט
1/4 1 כוס יוגורט כבשים
1/2 1 כוס יוגורט עזים
1/2 כוס ו2 כפות חלב
1/2 כוס סוכר חום בהיר
2 כפיות גרידת לימון
2 כפיות אבקת ג'לטין
הכנת הקלתית
מחממים תנור ל180 מעלות.
טוחנים את הביסקויטים בבלנדר, מוסיפים את הפקאנים ואז את יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את תערובת הבצק על תבנית פאי בקוטר 24, מכסים גם את הדפנות.
אופים 20-25 דקות ומניחים להצטנן.
הכנת קרם היוגורט
מערבבים היטב בקערה קטנה 2 כפות חלב עם הג'לטין ומניחים לכמה דקות.
מחממים את החלב הנותר כשלוש דקות בסיר קטן עד לרתיחה קלה.
מסירים מהאש ומערבבים עם תערובת הג'לטין.
מערבבים בקערה גדולה יותר יוגורט, סוכר, גרידת לימון ותערובת הג'לטין.
כשהקלתית קרה יוצקים לתוכה את המלית.
מצננים לפחות 6 שעות לפני שמגישים או עד שהמלית תתייצב. מחכים בסבלנות.