לחלב העיזים ומוצריו תועלות בריאותיות מוכחות מחקרית, ויותר ויותר אנשים צורכים מוצרים אלו כחלק שוטף מהתזונה היומית שלהם. למעשה חלב עיזים הוא מוצר שנצרך באופן נרחב ביותר בעולם (חוץ מהעולם המערבי) בשל טעמו ויתרונותיו הבריאותיים.
היתרונות הבריאותיים של חלב עיזים
חלב עיזים הוא חלב מלא
חלב עיזים הוא הקרוב ביותר במבנהו לחלב אם
חלב עיזים הוא קל לעיכול
בחלב עיזים אחוז סידן גבוה ב- 10% יותר ממוצרי חלב פרה- וספיגה טובה יותר של הסידן
בחלב עיזים חלבון המתעכל בקלות
חלב עיזים מכיל פחות לקטוז- עיכול קל יותר
בחלב עיזים יש טאורין- חומצת אמינו החיונית לפעוטות (בחלב פרה אין)
לחלב עיזים מדד גליקמי נמוך- מה שיוצר עליה מדורגת של הסוכר בדם
חלב עיזים מסייע להגדלת הכולסטרול ה"טוב" ולהורדת הכולסטרול ה"רע"
בחלב עיזים מינרלים כמו סידן, קלציום, ברזל, מגנזיום הנספגים טוב יותר מחלב פרה
חלב עיזים הינו היחיד אשר יש לו יכולת השפעה לנטרול הרעלן מסוג בוטוליניום
היוגורטים מכילים פרוביוטיקה התורמת למערכת העיכול ולמערכת החיסונית